Novosti

ROCK 'N' ROLL LIVES FOREVER!

ROCK 'N'  ROLL LIVES FOREVER!

Produkcija učenika i učitelja Poprock škole u Siscia Jazz Clubu Sisak u petak 9. 2. 2018. godine,
zahvaljujući Damiru Kukuruzoviću koji nam rado ustupi ovaj kultni prostor   „Prašit će se“ se žestoki  rock od: The Beatlesa, The Rolling stones,  Claptona , Queen, Black Sabath do  RHCP

U programu nastupaju  najmlađi polaznici poprock škole iz svih gradova u kojima škola  djeluje  i educira mlade buduće glazbenike. 
Sudeći po broju učenika koji su prošli kroz Poprock školu u ovih dvanaest godina postojanja, na desetine odsviranih  (uglavnom humanitarnih) koncerta,u Hrvatskoj nam sigurno neće nedostajati rock i blues glazbenika.
Naime na bini će se izmjenjivati učenici iz : Siska, Kutine,  Petrinje, Bjelovara, Čazme, Križa,  Ivanić –Grada , Posavskih Brega.                                              

S pravom možemo reći da je Poprock škola  svojim radom zaslužila  epitet  najpopularnije i najbolje.
 Od Siska do Memphisa.  Najveći edukator i promotor  mladih rock i blues glazbenika  na ovim prostorima.
Pokrivamo veliki dio središnje Hrvatske, uspješno radimo  u tri županije. Sisačko moslavačkoj, Bjelovarsko Bilogorskoj i Zagrebačkoj.Posebnost ovog  koncerta je  odabir učenika koji će  predstavljati 22. 1. 2019. godine po treći put Hrvatsku na najvećem svjetskom blues festivalu u Memphisu.
Naime Poprock škola je dobila poziv iz Blues Fundation Memphis,  da na desetu obljetnicu kako HBS (Hrvatske blues snage) šalje svoje predstavnike u USA, održimo Croatian day - showcase (demonstraciju) . To je  čast i priznanje,  posebno za Poprock školu Sisak,  ali i cijelu Hrvatsku.  Velika  prigoda da se predstavimo ne samo sa glazbom, nego da budemo istinski  turistički promotori i ambasadori Hrvatske. Da što dostojnije prezentiramo  povijest i kulturu naših gradova i županija iz kojih dolazimo .  Svakako da mi Amerikance ne možemo zadiviti sa našim virtuoznim sviranjem i pjevanjem bluesa, ali mi radimo  nešto što Oni najviše  cijene. To je,  sustavni  i kvalitetni rad sa mladima.  Moram reći da smo u proteklim  godinama  u  Memphisu predstavljali ne samo Hrvatsku, nego i Europu s obzirom da smo bili jedina država (od cca pedesetak) učesnica  na  svakom IBC (internacionalni blues chalenge)  koja je imala predstavnike u Youth  kategoriji.  Uz to imamo  jedinstveni međunarodni blues kamp za mlade u ovom djelu Europe, koji se održava u  u srcu Parka prirode  Lonjsko polje. Eko Etno Selo Strug.  (ove godine i Ministarstvo za kulturu R.H. sufinacira ovaj jedinstveni projekt) Na taj način jasno smo svima  pokazali i dali do znanja pa i u kolijevci svjetskog bluesa u  Mempisu . Blues ne sviraju samo “starci” . Naši “starci” su  mentori i učitelji Poprock škole  koji  svoje veliko iskustvo i znanje nesebično  prenose na mlade naraštaje.  To su glazbenici-umjetnici koji spadaju u sam vrh Hrvatske rock i blues scene. Boris Hrepić Hrepa,  Toni Janković, Adonis Dokuzović, Eduard Jimmy Matešić, Vedran Žanko, Nebojša Buhin, Vedran Božić, Nenad Borić, Tomislav Goluban,  Zlatan Ćehić, Emil Bišćan, Alen Vukelić, Saša Begović. Koji se godinama trude  da naši  mladi glazbenici jednog dana  postanu kao  njihovi učitelji i mentori,  možda čak i bolji.          

To je cilj i san svakog pedagoga.
Za sve one koji su još u dilemi i razmišljaju o tome kako savladati tajne instrumenta (bubnjeva , solo i bass gitare, klavijatura) ,  glazbenog pisma U tijeku su upisi u poprock škole od Zagreba, Bjelovara do Siska.
Kao što vidite  u Poprock školi čekaju  Vas.  Najbolji od najboljih!  Predznanje i starosna dob polaznika nisu bitni.

Sve informacije o radu i programu poprock škole možete dobiti na web i mail adresi:

www.poprockskola.hr  poprockskola@gmail.com ili na mob. 095 903 0950.