Odbrojavamo do Noći muzeja 2018!

Odbrojavamo do Noći muzeja 2018!

Ove godine tema je "Muzeji i sport", a održat će se u petak 26. siječnja!

Svake godine u siječnju Hrvatsko muzejsko društvo organizira akciju Noć muzeja u kojoj sudjeluje više od sto muzeja iz cijele Hrvatske. Tom prigodom muzeji, galerije i ustanove u kulturi koje sudjeluju u akciji otvaraju svoja vrata za sve posjetitelje od 18,00 do 1 sat uz besplatan ulaz i prigodan program.

Već tradicionalno, u ovu akciju uključit će se i Gradski muzej Sisak koji je za sve posjetitelje pripremio zanimljiv program. Ovogodišnja tema Noći muzeja je "Muzeji i sport" pa je tako i naš program posvećen upravo sportu kao dijelu tradicije i kulture suvremenog društva.

Program Noći muzeja 2018., nazvan „Brže, više, jače u Sisku“, obuhvaća niz aktivnosti: od predavanja „Sport i politika. Nogometni rat Tita i Staljina 1952.“ dr. sc. Hrvoja Klasića, izložbe „70 godina košarke u Sisku 1947.-2017.“, radionica za djecu, raznih igara, prigodne prodaje publikacija, nagradnih igara, turnira…

Svi posjetitelji moći će okušati u igrama koje su možda već zaboravili, poput školice i preskakanja gume, ali i u raznim igrama na pločama poput mlina, šaha i slično. U program će se uključiti i sportske udruge i klubovi iz grada Siska koji će predstaviti svoj rad, a možda i potaknuti neke naše sugrađane da se uključe u rekreativno ili aktivno bavljenje jednim od brojnih sportova ponuđenih u našem gradu.

Također svi posjetitelji pozvani su donijeti građu vezanu uz povijest sporta u Sisku kako bismo prikupili što više informacija koje bi nam omogućile dobivanje potpunije slike povijesti sporta našega grada.

Ulaz i sudjelovanje u aktivnostima od 18 do 1 sat tijekom Noći muzeja se ne naplaćuje, a za svi zainteresirani mogu sudjelovati u stručnom vodstvu po izložbenim postavima Muzeja.

Detaljan program donosimo uskoro!