Green Chill Party (Digitron Soundsystem X Little Vex i Regulje)

Green Chill Party (Digitron Soundsystem X Little Vex i Regulje)

Green Chill Party w/ DIGITRON Soundsystem! @ SKWHAT SISAK

Povodom nadolazećeg, dragog nam 20. travnja, Green Hillovci Vam predstavljaju prvi od, nadajmo se, brojnih budućih Green Chill Partyja! Ideja partija je promoviranje domaće dub i reggae scene koja u Hrvatskoj raste iz godine u godinu. Dovodimo tako regionalno poznat Digitron Soundsystem iz Zagreba i naš sisački projekt Little Vex i Regulje.

DIGITRON SOUNDSYSTEM

Hrvatski dub pioniri Digitron Soundsystem dolaze nam u Skwhat po drugi put. Posljednji su put naš industrijski grad posjetili u sklopu Festivala Željezara, a ovaj put ih dovodimo sa željom da u Skwhatu ponovno čujemo kvalitetnog izvođača domaće dub scene.
Sada već daleke 2007. godine, nastao je prvi hrvatski soundsystem kao ideja članova Bamwisea i Radikal Dub Kolektiva. Danas ih odmilja zovemo Digitroncima, a iza naziva stoji idejni začetnik Vrx te Jew Boy u ulozi MC-a. Rekli bismo da su Digitronci uspjeli stvoriti specifičan sound oblikovan dugim nizom godina aktivnog rada na međunarodnoj dub sceni. Ovi dečki zaista znaju što rade i iskreno u to vjeruju što nam pokazuju i suradnje sa imenima kao što su Roots Collective, Dandelion SoundSystem, Jah Free, Coptic Sounds, Weeding Dub, Brainless i slično.
Prepoznala je to i naša publika pa su ih ugostili festivali poput Seasplasha i Outlooka u Puli, Modem Festivala te Lost Theoryja koji je u međuvremenu preseljen u nešto topliju Španjolsku, a osnovali su i vlastitu izdavačku kuću - Digitron Records

LITTLE VEX & REGULJE

Little Vex, punim imenom Vedran Šimunec, mladi je glazbenik iz Siska i veliki zaljubljenik u reggae glazbu. Počeo je kao bubnjar, ali ga je put odveo i prema drugim instrumentima pa se može reći i da je multiinstrumentalist. Do sada ste ga mogli viđati po ulicama hrvatskih, ali i europskih gradova s akustičnom gitarom i usnom harmonikom oko vrata kako svira poznate reggae/ska obrade. Surađuje i sa One Dreadom te nastupa sa njima u akustičnoj varijanti toga benda.
Ove godine po prvi puta oko sebe okuplja bend koji dobiva naziv Regulje. Zajedno kreću raditi klupske svirke te počinju i s autorskim radom. A tko su Regulje? Regulje su šesteročlani bend u kojem sviraju Sven na klavijaturama, Hrvoje na bas gitari, Juran na lead gitari, Matej na bubnjevima te Antonija i Dario kao back vokali. Little Vex & Regulje za sada sviraju poznate reggae i ska covere (Bob Marley, Albarosie, Manu Chao, Dub fx, Rebelution...) ali polako kreću i u autorske vode te su najavili svoj prvi singl već za ovu godinu.

* * *

Da zaokružimo priču, Digitronci u naš "Skwhat" dolaze iz najpoznatijeg skvota ovih prostora čije je sjedište u Zagrebu - Autonomnog kulturnog centra Medika. Kada ih gledamo u Mediki, imamo osjećaj da su u svom dnevnom boravku!