Green Chill Party (Digitron Soundsystem X Little Vex i Regulje)

Green Chill Party (Digitron Soundsystem X Little Vex i Regulje)

Green Chill Party

U petak 20.4. vas pozivamo na prvi (a nadamo se da je prvi od mnogih) Green Chill Party koji promovira reggae i dub scenu koja polako, ali sigurno, postaje sve jača u Hrvatskoj.

 
20. travnja u 21:00
Klub mladih SKWHAT
Park Perivoj Viktorovac b.b., 44000 Sisak,


A za prvi put nam u goste dolaze pioniri duba i soundsystem kulture u Hrvatskoj DIGITRON SOUNDSYSTEM koji od 2007. godine tresu zemlju sa svojim prepoznatljivim (i nama prigodnim) zelenim sound systemom! Uz Digitron, tu je i naš sisački LITTLE VEX sa svojim friško okupljenim šesteročlanim bendom REGULJE koji će za vas odsvirati poznate reggae klasike, a predstavit će i svoj prvi singl!
Datum je na mjestu, pozitivne vibracije su zagarantirane, tako da vas očekujemo u velikom broju, pa da svi skupa schillamo!
Upad je 20kn.

DIGITRON SOUNDSYSTEM
Osnovan 2007. godine u Zagrebu, od strane Jahstice Sound ekipe (Robi / Igor) i Vrkija (Radikal Dub Kolektiv). Ideja koja ih je vodila je da napokon netko u Hrvatskoj (a i šire) napravi pravi sound system namijenjen dub/reggae glazbi. Nakon dvije godine čini se da su to i uspjeli, ali utrka s opremom se nastavlja! Osim ideje dobrog sounda, jedna od ideja Digitrona je i promicanje pozitivnih ideja te informiranja ljudi da postoji i drugačiji pogled na svijet i te drugačiji način života od onog "zadanog" televizijom i babylonskim načinom konzumersko- bezidejnog "umiranja". Digitron Sound djelovao je u Mastersu s dub večerima, te su pokretači International Dub Meetinga u Zagrebu, koji se održava četvrtu godinu zaredom i ugostio je Dandelion Sound System, Weeding Dub, Humble I, Webcam HI-FI, Jah Free, BR Stylers, Coptic Sound, OBF Sound System i Roots Collective.

LITTLE VEX & REGULJE
Little Vex punim imenom Vedran Šimunec je mladi glazbenik iz Siska i zaljubljenik u reggae glazbu. Počeo kao bubnjar ali ga je put odveo i prema drugim instrumentima, pa se može reći i da je multiinstrumentalist. Do sada ste ga mogli viđati po ulicama hrvatskih, ali i europskih gradova s akustičnom gitarom i usnom harmonikom oko vrata kako svira poznate reggae/ska obrade. Ove godine (2018.) po prvi puta oko sebe okuplja bend koji si je sam dao naziv Regulje i zajedno kreću raditi klupske svirke te počinju i s autorskim radom. A tko su Regulje? Regulje su šesteročlani bend u kojem sviraju Sven na klavijaturama, Hrvoje na bas gitari, Juran na lead gitari, Matej na bubnjevima te Antonia i Dario kao back vokali. Little Vex & Regulje za sada sviraju poznate reggae i ska covere (Bob Marley, Albarosie, Manu Chao, Dub fx, Rebelution...) ali polako kreću i u autorske vode te su najavili svoj prvi singl već ove godine. Surađuje je i sa zagrebačkim One Dreadom s kojima nastupa u akustičnoj varijanti toga benda.