AKADEMIJA PRIRODNOG GRADITELJSTVA - cjelogodišnja praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste

AKADEMIJA PRIRODNOG GRADITELJSTVA - cjelogodišnja praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade materijala. Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna, trska.

Prirodno graditeljstvo brine o energetskoj učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće odlučuju za prirodna rješenja u stanovanju. Udruga ZMAG kao Centar znanja za razvoj permakulture i održivo življenje svakodnevno svjedoči o sve većem interesu za gradnju prirodnim materijalima. Trenutno postoji daleko veća potražnja od ponude ovih specifičnih graditeljskih usluga i zato smo odlučili prenijeti naše višegodišnje iskustvo i pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju kako bi povećali i osnažili bazu graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji bi samostalno djelovali na tržištu.

Akademija prirodnog graditeljstva je paket od 18 teorijskih predavanja i 25 punih dana praktičnih radionica koje traju tijekom godine - od travnja do listopada, a sastoji se od vrlo raznolike teoretske i praktične edukacije, ukupno oko 200 sati nastave. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog/ekološkog graditeljstva.

Za sudjelovanje u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje ali vas molimo da u prijavi obavezno navedete čime ste motivirani za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen na 12!

Cijena pohađanja Akademije prirodnog graditeljstva je 7200,00 kn, a omogućeno je plaćanje u dvije rate.

https://www.facebook.com/events/174020693217635/